This website uses cookies

We inform you that this site uses  cookies to make sure our web page is user-friendly and to guarantee a high functionality of the webpage. By continuing to browse this website, you declare to accept the use of cookies.

Praėję renginiai

Kviečiame į prezentaciją „Laikinosios sostinės tarpukario patiekalų šiuolaikinė interpretacija“

LVVK Renginiai
Date: 18 September 2022 12:00 - 15:30

Tarpukario laikotarpiu Kaunas buvo žymiausias mokslo, architektūros, kultūros, švietimo centras. Kaunastiška miesto dvasia tvyrojo ir restoranuose: išskirtinis dėmesys maistui ir vaišių maratonai.

Istorikas Alvydas Surblys suskaičiavo, kad per visą tarpukarį Kaune veikė apie 170 restoranų. Tarpukariu Kauno restoranai pasižymėjo puošniu interjeru, juose grojo restorano orkestras. Restoranuose vykdavo iškilmingi pokyliai, labdaros vakarai, koncertai, kur skubėdavo inteligentai, bohemos atstovai, užsienio svečiai. Pasakojama, kad ponios į restoranus keliaudavo itin išsipusčiusios, su prabangiais kailiais, brangiais papuošalais. Legendiniai to meto restoranai „Metropolis“, „Versalis“, „Trys Milžinai“ ir „Central“ garsėjo žvėriena, paukštiena, mėsa, žuvimi: patiekalais iš stirnų, kurapkų, laukinių ančių, tetervinų, vištienos, veršienos, jautienos, vėžių, žuvų (upėtakių, lydekų), „sudako sriuba“ (sterko žuvienė).
Šiais metais Kauno miestui suteiktas „Europos kultūros sostinės 2022“ vardas. Virtuvės šefai kviečia atsigręžti į unikalią Kauno gastronomijos istoriją. Atveriant kulinarinį identitetą, kurti unikalius su Kauno miesto istorija susijusius patiekalus, eksperimentuoti su skoniais ir nudžiuginti svečius, kviečiant mėgautis šiuolaikine jų interpretacija ir skonių derme.
Gamina patyrę virtuvės šefai: Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centras „Vytautas Mineral SPA“; Miroslav Styčinskij, restoranas „Grey“; Bernardas Anužis, „Gastro standartas“; Edgaras Rutkauskas, restoranas „Apvalaus stalo klubas“; Erikas Janerikas „SPA EGO“; Rokas Ragauskas, restoranas „Surr“; Jolanta Gervienė, restoranas „Sala“; Ema Bikelienė, „Mažoji Ragainė“.
Apie Laikinosios sostinės tarpukario kulinarinį identitetą, kulinarinę kasdienybę, svetingumą ir vaišes papasakos Justina Minelgaitė-Plentienė, Istorinės Lietuvos Respublikos Kaune istorikė.

Aprangos kodas – LVVK asociacijos nariai ir svečiai laukiami su virėjų švarkais.

Išankstinė registracija būtina!

Dalyvavimo kaina vienam asmeniui – 35 eur, LVVKA nariams – nemokamai.
Registracija ir informacija el.paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. arba mob. nr. +370 615 67405

 

All Dates


  • 18 September 2022 12:00 - 15:30
 

ASSOCIATION OF LITHUANIAN  CHEFS AND CONFECTIONERS

P. d. 2453, LT-09008 Vilnius, Lithuania
Mob. tel. +370 615 67405
E-mail: vadybininke@lrvvk.lt or info@lrvvk.lt