Siekiant geriau pritaikyti svetainės turinį bei informaciją apie mūsų paslaugas ir specialius pasiūlymus, šioje svetainėje naudojami slapukai (cookies), kuriuos Jūs galite bet kada išjungti, keisdami savo naršyklės nuostatas.

Istorija

Istorija

Asociacija įkurta 2000 m. spalio 4 dieną. LRVVKA steigėjai – Lietuvos virtuvės šefai – Aldona Gečienė, Valius Čepanonis, Stanislav Kizenevič, Gintautas Zuikaitis, Arnoldas Čižas. Pirmuoju Asociacijos Prezidentu buvo išrinktas Gintautas Zuikaitis, vėliau jį šiame poste pakeitė Valius Čepanonis, Stanislovas Kizenevič, Rūta Šiušienė, Darius Dabrovolskas. Šiuo metu Asociacijos Prezidento pareigas garbingai vykdo Jaroslav Orševski.

Asociacija – tai ne pelno siekianti organizacija, nefinansuojama iš biudžeto. Todėl labai džiaugiamės asociacijos Rėmėjais, su kurių pagalba jau penkioliktus metus sėkmingai vykdome Asociacijos tikslus ir uždavinius, numatytus Asociacijos įstatuose. Asociacijos tikslams pasiekti kiekvienais metais rengiame po keletą prezentacijų – seminarų, kurių metu Asociacijos nariai ir kiti maitinimo įmonių specialistai gauna naujausią informaciją gastronomijos srityje. Mūsų rengiamuose Lietuvos virėjų ir konditerių profesiniuose konkursuose išbandomos jėgos, kurios praverčia ir tarptautinėse profesinėse varžytuvėse. Rengiame profesines meistriškumo sesijas ir kursus, pasitelkdami ne tik Lietuvos geriausius šefus ir konditerius, bet ir pasikviesdami pasaulinio lygio virtuvės meistrus.

Tarptautiniuose konkursuose su stipriausiais meistrais varžomės jau apie penkiolika metų. Dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose – ypatingai svarbi patirtis kiekvienam virtuvės profesionalui, norinčiam ir toliau stebinti, šviesti ir pritraukti, o taip pat ir galimybė atstovauti Lietuvai, parodyti pasauliui, kas tokie esame ir kad mylime savo virtuvę, savo žmones, savo darbus.

2004 m. birželio mėn. LRVVKA komandai I-oji vieta tarptautiniame Lenkijos “Trijų nugalėtojų taurė” čempionate, Gdanskas.

2004 m. spalio mėn. LRVVKA komanda dalyvavo 21-oje IKA/Pasaulio Kulinarinėje Olimpiadoje, Erfurte.

2005 m. kovo mėn. LRVVKA komanda laimėjo II-ąją vietą 1-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge.

2005 m. spalio mėn. lietuviai dalyvavo 1-ajame tarptautiniame „Kremliaus kulinarinės taurės“ čempionate, Maskvoje. Sidabro medaliais nominuoti 3 kulinariniai patiekalai ir 2 konditerijos gaminiai, o bronzos medaliais - 4 kulinariniai patiekalai.

2006 m. kovo mėn. lietuviai dalyvavo 2-ajame tarptautiniame „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“ konkurse, Sankt Peterburge.

2006 m. kovo 13 d. LRVVKA įstojo į WACS.

2006 m. spalio mėn. komanda „Gintarinis Aljansas“ 2-ajame tarptautiniame „Kremliaus kulinarinės taurės“ čempionate, Maskvoje. Sidabro medaliais apdovanota net 15 nominacijų, bronzos medaliais - 4 nominacijos ir diplomais 8 nominacijos.

2007 m. spalio mėn. lietuvių komanda „Gintarinis Aljansas“ gavo aukščiausią įvertinimą tarptautiniu lygiu - apdovanota 6 aukso medaliais ir 1 bronzos medaliu 3-ajame tarptautiniame „Kremliaus kulinarinės taurės“ čempionate, Maskvoje.

2008 m. vasario mėn. LRVVKA komandai buvo iteikti diplomai 4-ajame tarptautiniame konkurse - „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge. Tais paciais metais rugsėjo mėn. I-oji vieta ir taurė “Auksinis Samtis” LRVVKA narei Honoratai Lyndo konkurse “Riga Culinary cup 2008”, Rygoje.

2008 m. spalio mėn. 22-ojoje IKA pasaulinėje kulinarijos olimpiadoje Erfurte, Vokietijoje, LRVVKA komandai regioninių komandų rungtyje „teminis stalas“ 4 vietos diplomas buvo labai svarbus laimėjimas.

2009 m. vasario mėn. LRVVKA komanda taip pat dalyvavo 5-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge.

2009 m. spalio mėn. laimėjome II-aja vieta komandinėje rungtyje tarptautiniame konkurse „Kremliaus kulinarinė taurė“, Maskvoje. LRVVKA “Gintarinis Aljansas” atiteko 4 sidabro medaliai komandinėje rungtyje “Stalo papuošimas” ir 1 aukso medalis bei 3 bronzos medaliai individualiose nominacijose.

2010 m. kovo mėn. 6-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge, LRVVKA komanda individualiose rungtyse buvo sidabro medaliu nominuotas karštas patiekalas ir bronzos medaliu nominuotas banketinis patiekalas „juodoji dėžė“.

Svarbus pasiekimas 2010 m. lapkričio mėn. World culinary Cup, Liuksemburge , LRVVKA komandai “Gintarinis Aljansas”  atiteko sidabras regioninių komandų rungtyje „teminis stalas“ ir 2 sidabro medaliai, bei 1 bronzos medalis - individualiose rungtyse.

2011 m. kovo mėn. 7-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge buvo išdalinti 2 bronzos medaliai individualiose rungtyse: karštas kulinarinis patiekalas ir banketinis patiekalas - „juodoji dėžė“.

2011 m. rugsėjo mėn. konkurse „Kremliaus kulinarinė taurė“, Maskvoje, individualiose nominacijose atiteko 3 aukso, 3 sidabro ir 3 bronzos medaliais ir 1 diplomu nominuoti kulinariniai patiekalai. Taip pat individualiose rungtyse 1 sidabro ir 1 bronzos medaliais nominuoti ART klasės darbai.

2012 m. kovo mėn. LRVVKA komanda I-os vietos ir absoliučių nugalėtojų taurės laimėtoja 8-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge.

2012 m. birželio mėn. LRVVKA komandai atiteko ir II-oji vieta atvirajame BBQ čempionate, Lenkijoje.

2012 m. IKA pasaulio virtuvės šefų kulinarijos olimpiadoje, Erfurte, Vokietijoje, LRVVKA komandai „Gintarinis Aljansas“ - bronzos medalis regioninių komandų rungtyje ir bronzos medalis – individualioje nominacijoje.

2013 m. vasario mėn. LRVVKA komandai diplomai 9-ajame tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, Sankt Peterburge.

2014 m. lapkričio mėn. World culinary Cup, Liuksemburge, LRVVKA nacionalinė šefų rinktinė iškovojo bronzos medalius kulinarinėje ir konditerinėje ART stalo programoje bei sidabro medalius - karštosios virtuvės rungtyje: trys patiekalai po 110 porcijų.

Vienas iš aukščiausių įvertinimų pasiektas 2016 m. lapkričio mėn. IKA pasaulio virtuvės šefų kulinarijos olimpiadoje, Erfurte: LRVVKA komanda „Gintarinis Aljansas“ iškovojo aukso medalius Regioninėje rungtyje.  

Svarbus pasiekimas 2016 m. lapkričio mėn. IKA pasaulio virtuvės šefų kulinarijos olimpiadoje, Erfurte: LRVVKA nacionalinė šefų rinktinė iškovojo bronzos medalius kulinarinėje ir konditerinėje ART stalo programoje bei bronzos medalius - karštosios virtuvės rungtyje: trys patiekalai po 110 porcijų.

2018 m. lapkričio mėn. „World Culinary Cup“, Liuksemburge, LRVVKA nacionalinė šefų rinktinė iškovojo bronzos medalius kulinarinėje ir konditerinėje ART stalo programoje bei bronzos medalius - karštosios virtuvės rungtyje: trys patiekalai po 110 porcijų. Individualioje meninio sūrio raižymo rungtyje meistrė Vita Brūzgienė iškovojo aukso medalį.


2019 m. rugsėjo mėn. Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2019“, Rygoje, Lietuvos komanda (Vilius Ručinskas, Erikas Janerikas, Toma Piskarsakitė, kapitonas Tomas Rimydis) laimėjo sidabro medalius.


2019 m. spalio 24 - 26 d. tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Džedziango provincijos Ningbo mieste, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje „Two to Tango Teams“ rungtyje. Individualioje rungtyje „NingBo Seafood“ Erikas Janerikas laimėjo bronzos medalį.

SUSISIEKIME

LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA

P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt

Log in

create an account