Siekiant geriau pritaikyti svetainės turinį bei informaciją apie mūsų paslaugas ir specialius pasiūlymus, šioje svetainėje naudojami slapukai (cookies), kuriuos Jūs galite bet kada išjungti, keisdami savo naršyklės nuostatas.

Dalyvavimas tarptautiniuose čempionatuose

Dalyvavimas tarptautiniuose čempionatuose

Tarptautiniuose konkursuose su stipriausiais meistrais varžomės jau apie penkiolika metų. Dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose – ypatingai svarbi patirtis kiekvienam virtuvės profesionalui, norinčiam ir toliau stebinti, šviesti ir pritraukti, o taip pat ir galimybė atstovauti Lietuvai, parodyti pasauliui, kas tokie esame ir kad mylime savo virtuvę ir darbus.

Jaunieji šefai ryžtingai priėmė iššūkį atstovauti Lietuvai tolimojoje Kinijoje

Likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio jaunųjų šefų konkurso „International Young Chefs Challenge“, jame Lietuvai atstovausiantys Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas surengė paskutinę bendrą treniruotę. Komandinėje ir individualiose rungtyse dalyvausiantys lietuviai tolimojo Kinijoje susirungs su kolegomis – šefais iki 25 m. amžiaus iš beveik 20 skirtingų pasaulio šalių.

Skaityti daugiau ...

Tarptautiniame šefų konkurse „San Pellegrino Young Chef“ sublizgėjusios lietuvės patiekalą komisija prilygino meno kūriniui

Tarptautiniame jaunojo šefo konkurse, kuriame susirenka jaunieji virtuvės talentai iš viso pasaulio, mūsų šaliai atstovavo Jonita Šeščilaitė. Iki pergalės jai pritrūko visai nedaug, tačiau mergina nenusimena – ji įgijo daug patirties, o konkurso teisėjai negailėjo liaupsių jos patiekalui, įkvėptam skaudžios jos močiutės istorijos.

Skaityti daugiau ...

Baltijos šalių kulinarijos konkurse Lietuvos komanda užėmė antrą vietą

Rugsėjo 6-ąją, penktadienį, Rygoje vykusiame Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2019“ Lietuvos komanda, ringe praleidusi penkias valandas ir pagal specialiai varžyboms sukurtą meniu patiekusi tris patiekalus po 30 porcijų, užėmė antrą vietą bei laimėjo „Guest Choice“ apdovanojimą. Šefo Tomo Rimydžio vadovaujami lietuviai tarp Baltijos šalių išsiskyrė ne tik itin vieninga komanda, bet ir originaliu Baltijos šalių kulinarijos paveldo pristatymu per Lietuvos istorinę virtuvę, kurį parengė bendradarbiaudama su prof. Rimvydu Laužiku.

Skaityti daugiau ...

Nacionalinė šefų rinktinė iš Liuksemburgo grįžo su dviem bronzos medaliais

Iš Liuksemburge vykusio pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2018“ grįžusi Nacionalinė šefų rinktinė šaliai parvežė du bronzos medalius. Antrąjį medalį rinktinė iškovojo praėjusią savaitę vykusioje karštosios virtuvės rungtyje. Darbo valandų neskaičiuojantys, atkaklūs, kūrybiški bei drąsūs Lietuvos virtuvės meistrai, skleisdami pasauliui žinią apie Lietuvą, čempionate varžėsi su 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų ir buvo vienintelė komanda iš Baltijos šalių. „Grand Prix“ šioje pasaulio čempionato rungtyje rungtyje atiteko švedų komandai.

Skaityti daugiau ...

Lietuva pirmą kartą dalyvaus Azijoje vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Kulinarijos konkurse Honkonge vienintelės dalyvės iš Europos – Lietuvos virtuvės meistrės. Kitą savaitę, birželio 27–29 d., Honkonge vyksiančiame tarptautiniame kulinarijos konkurse „Hot Chef Challange“ pirmą kartą varžysis Lietuvos atstovės. Daugkartinės tarptautinių čempionatų dalyvės ir prizininkės, virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska į Honkongą vyksta Lietuvos Respublikos ambasados Kinijoje kvietimu. Lietuva – vienintelė iš Europos šalių deleguoja savo atstoves į šį kulinarijos konkursą, kuris organizuojamas ten pat vyksiančios pasaulinės maisto pramonės parodos „Belt and Road International Food Expo“ metu.

Skaityti daugiau ...

Lietuvos šefai iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė auksą, sidabrą ir bronzą!

Kulinarijos srityje Lietuva gali didžiuotis ne tik užsieniečių pamėgtais šaltibarščiais. Nacionalinė šefų rinktinė spalio pabaigoje Erfurte, Vokietijoje, visam pasauliui įrodė, kad lietuviai neatsilieka nuo pasaulinių kulinarinių tendencijų ir yra tokie pat stiprūs kaip italai ar skandinavai. 13-os šefų Nacionalinė komanda į Lietuvą parvežė du bronzos medalius, Regioninė komanda iškovojo auksą, o individualų rungtyje pelnytas sidabras.

Skaityti daugiau ...

Rygoje Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2016“ geriausiu jaunuoju virėju paskelbtas lietuvis Erikas Janerikas

2016 metų rugsėjo mėnesį, Latvijos sostinėje Rygoje Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2016“ geriausiu jaunuoju virėju paskelbtas lietuvis Erikas Janerikas, o Lietuvos komandai atiteko Sirgalių simpatijų prizas. Pirmą kartą organizuotą konkursą laimėjo Latvijos komanda, o nugalėtojus skelbusi tarptautinė komisija pripažino, jog tokios varžybos – efektyvi tiek Baltijos šalių virtuvės, tiek pačių valstybių rinkodaros priemonė.

Skaityti daugiau ...

Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, nominacijoje „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“, Sankt Peterburge, Lietuvos virėjai iškovojo komandinį auksą!

Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, nominacijoje „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“, Sankt Peterburge, Lietuvos virėjai iškovojo komandinį auksą!
2015 m. kovo 24 d. vykusiame konkurse dalyvavo 5 komandos: Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos. Konkurso nugalėtojų Taurė atiteko patyrusiai estų virtuvės šefų komandai, lietuviai iškovojo aukso medalius, latviai apdovanoti sidabro medaliais, rusams atiteko bronzos medaliai.

Skaityti daugiau ...

SUSISIEKIME

LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA

P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt

Log in

create an account