Štutgarte vykstančioje kulinarijos olimpiadoje Lietuva laimėjo auksą
J. Orševski iškovojo pirmąjį auksą kulinarinio meno rungtyje per visą Lietuvos dalyvavimo olimpiadoje istoriją
Tarptautiniuose konkursuose su stipriausiais meistrais varžomės jau apie penkiolika metų. Dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose – ypatingai svarbi patirtis kiekvienam virtuvės profesionalui, norinčiam ir toliau stebinti, šviesti ir pritraukti, o taip pat ir galimybė atstovauti Lietuvai, parodyti pasauliui, kas tokie esame ir kad mylime savo virtuvę ir darbus.
J. Orševski iškovojo pirmąjį auksą kulinarinio meno rungtyje per visą Lietuvos dalyvavimo olimpiadoje istoriją
Sidabras neblizga! Tai suprasdamas Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski šių metų pradžioje dalyvaus didžiausiose ir seniausiose pasaulyje kulinarijos varžybose „IKA Culinary Olympics“.
Konditerijos meistras Evaldas Juška Liuksemburge iškovojo sidabro medalį individualioje meninės šokoladinės skulptūros „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ rungtyje viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy & Boch Culinary World Cup.
Liuksemburge konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė Lietuvai iškovojo aukso medalį individualioje meninės šokoladinės skulptūros „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“ rungtyje viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy & Boch Culinary World Cup.
Spalio 24-25 d. Kopenhagoje vyks prestižinio kulinarinio konkurso „S.Pellegrino Young Chef Academy“ regioninis finalas, kuriame Lietuvai atstovaus 2018 m. Lietuvos Jaunojo šefo konkurso laimėtoja Jonita Šeščilaitė.
Pradedantieji Lietuvos virtuvės profesionalai gali išmėginti jėgas varžydamiesi su bendraamžiais iš viso pasaulio.
Savaitgalį pirmą kartą Lietuvoje organizuotame tarptautiniame BBQ čempionate specialioje šašlykų kategorijoje trečią vietą užėmė lietuvių šefų komanda, nusileisdama tik suomiams ir vengrams.
Švenčiant Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį, o kulinarijos meistras Jaroslav Orševski - sidabro medalį pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“, Štutgarte, individualiose „Pastry ART“ ir „Culinary ART“ rungtyse.
Spalio 24 - 26 d. tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Džedziango provincijos Ningbo mieste, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius komandinėje „Two to Tango Teams“ rungtyje - šaltas jūros gėrybių užkandis bei pagrindinis patiekalas iš antienos!
Likus kiek daugiau nei savaitei iki pirmą kartą pasaulyje organizuojamo tarptautinio jaunųjų šefų konkurso „International Young Chefs Challenge“, jame Lietuvai atstovausiantys Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas surengė paskutinę bendrą treniruotę. Komandinėje ir individualiose rungtyse dalyvausiantys lietuviai tolimojo Kinijoje susirungs su kolegomis – šefais iki 25 m. amžiaus iš beveik 20 skirtingų pasaulio šalių.
SUSISIEKIME
LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA
P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt