Naujas GERO SKONIO numeris jau prekyboje!
Ruošdami paskutinį metų numerį stengėmės apibendrinti 2024-uosius ir daugiau dėmesio skirti geriausiems iš geriausiųjų, įdomiausiems iš įdomiausiųjų!
Ruošdami paskutinį metų numerį stengėmės apibendrinti 2024-uosius ir daugiau dėmesio skirti geriausiems iš geriausiųjų, įdomiausiems iš įdomiausiųjų!
Dirbantieji maisto pramonėje, taip pat restoranuose, kavinėse, valgyklose ne kartą susidūrė su situacija, kai vos po kelių valandų po pagaminimo, jei nesuvalgytos, šviežios daržovių salotos netenka apetetingos išvaizdos. Jos pavandenyja ir ne tik nebeatrodo patraukliai, bet ir pakeičia skonines savybes.
Maisto pramonė globaliai sukuria daugiau nei vieną trečdalį visų anglies dvideginio emisijų. Po didžiausią CO2 taršą sukuriančios mėsos rikiuojasi pieno pramonė. Jos produktai taip pat kelia papildomų iššūkių restoranų, kavinių, barų virtuvių komandoms, kurios rūpinasi skirtingą mitybą puoselėjančių ir su įvairiomis sveikatos problemomis susiduriančių svečių maitinimu.
Surinkti kiekvieną trupinį. Tokią pagarbą duonai lietuviai rodė nuo seno. Net apie 30 tonų trupinių per mėnesį surenka ir į gamybą saugiai grąžina didžiausia Baltijos šalyse bei Šiaurės Europoje duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintoja „Mantinga“.
Vilniuje „MICHELIN Guide“ atstovai iškilmingai paskelbė, kad Lietuva nuo šiol turės 4 restoranus, įvertintus viena MICHELIN žvaigžde. Anoniminių „MICHELIN Guide“ ekspertų sudarytame Lietuvos restoranų sąraše atsidūrė 26 vietos, kuriose mėgautis patiekalais ir gėrimais rekomenduoja prestižinis „Michelin“ gidas.
Kaip ir kaskart ruošdami naują numerį dairomės po pasaulį ir Lietuvą, ieškome ir kalbiname tuos, kurie prisideda prie gastronomijos meno progreso. Versdami puslapį po puslapio kviečiame Jus, mieli skaitytojai, susipažinti su jais ir jų gyvenimo aistra.
Devyni iš 10 virtuvės šefų renkasi pirkti jau paruoštą, o ne patys gamina padažus, nes taupo laiką. Beveik 8 iš 10-ies tvirtina, jog perka padažus, nes su jais gali įgyvendinti skirtingas meniu idėjas. Daugiau nei kas antras sutinka, jog pagaminti gerą padažą nėra lengva ir tam trūksta pajėgumų.
Kviečiame narius ir rėmėjus į ataskaitinį susirinkimą, įvyksiantį 2024 m. sausio 28 d. 11 val. viešbučio „Neringa“ I a. konferencijų salėje, Gedimino pr. 23, Vilniuje.
Nėra vieno recepto, kokios turi būti žiemos šventės. Įsimintiną dieną kuriame mes patys, įsiklausydami į savo bei artimųjų norus.
Vilniaus rotušė atnaujino viešojo konkurso sąlygas patalpų nuomai, įrengiant restoraną ir kavinę/barą Rotušės patalpose (Didžioji g. 31, Vilnius).
SUSISIEKIME
LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA
P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt