Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį
Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus.
Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus.
Įvairūs tyrimai rodo, kad Lietuvos vaikai daržovių ir vaisių valgo per mažai, o visame pasaulyje sparčiai auganti vaikų nutukimo problema neaplenkia ir Lietuvos.
Birželio 5 d. Tailando Karalystės ambasada, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei kulinarijos studija „Beatos virtuvė“ sukvietė į meistriškumo kursus: „Tailandietiški patiekalai pagal garsiausią Tailando virtuvės meistrą McDang“. M.L. Sirichalerm Svasti, geriau žinomas kaip virtuvės šefas McDang – žymus Tailando maisto ekspertas ir gerbiamas tailandietiškos virtuvės ambasadorius pristatė geriausius savo šalies nacionalinius patiekalus.
Pasitikdami valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Praėjusį savaitgalį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančius neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.
Pasitikdami valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Praėjusį savaitgalį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų variacijomis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančius neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.
Pasitinkant valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, pristato Lietuvos regionų virtuvę. Pavasarį viešbutyje „Amberton Klaipėda“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės žemaičių virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis variacijomis, pripildydami subtiliais skoniais, suteikiančiais neišdildomą potyrį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui, kviesdami užuosti, ragauti ir pajusti.
Pasitinkant valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, pristato Lietuvos regionų virtuvę. Pavasarį viešbutyje „Amberton Klaipėda“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės žemaičių virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis variacijomis, pripildydami subtiliais skoniais, suteikiančiais neišdildomą potyrį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui, kviesdami užuosti, ragauti ir pajusti.
Kovo 5 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kvietė Lietuvos virtuvės šefus ir mėgėjus į mokymus „Šiuolaikinės gastronomijos tendencijos pagal iSi kulinarijos ambasadorių ir virtuvės meistrą Douglas Spiik“. Švedų virtuvės šefas yra tituluojamas molekulinės virtuvės ekspertu, yra pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp jų – „Culinary World Cup 2014“ čempionato aukso bei pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympica 2016“ sidabro medalius. Švęsdama 15 metų bendradarbiavimo su ISI GmbH kompanija jubiliejų, šį virtuvės meistrą į Lietuvą pakvietė UAB „Sangaida“, bendradarbiaujant su LRVVKA.
2017 m. vasario 19 d. LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Augalinio maisto gaminimo pamoka - daiginimas restorano virtuvėje“.
Augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė supažindino su paprastais įvairių kultūrų (grikių, lęšių, avinžirnių, pupelių, ryžių, kanapių, saulėgrąžų branduolių) daiginimo metodais ir daigintų kultūrų panaudojimu, gaminant patiekalus.
Tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ ir Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas – juo tapo Jevgenij Volkov, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“. Nuo ketvirtadienio Vilniaus parodų rūmuose šurmuliavusio renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė ir barmenė Jurga Rapševičiūtė.
SUSISIEKIME
LIETUVOS VYRIAUSIŲJŲ VIRĖJŲ IR KONDITERIŲ ASOCIACIJA
P. d. 2453, LT-09008 Vilnius
Mob. tel. +370 615 67405
El. paštas: vadybininke@lrvvk.lt arba info@lrvvk.lt